Dřezy z nerezové oceli

Nerezová ocel je základním stavebním kamenem designu moderních kuchyní. Třeba se i vy necháte inspirovat stále větším a větším množstvím designerů, kteří nerezovou ocel používají jako vyjádření stylu života. Kuchyně navíc díky ní získá i poloprofesionální vzhled. V případě předmětů dostávajících se do kontaktu s jídlem zákazníci požadují stejně vysoké standardy funkčnosti, bezpečnosti a čistoty, jaké jsou běžné v restauracích a potravinářském průmyslu.

Tvary dřezů z nerezové oceli

Na trhu se můžete setkat se širokou škálou nejrůznějších tvarů dřezů, které se mohou lišit nejen designem, ale především hloubkou dřezové nádoby, rozložením dřezových nádob,povrchovou úpravou. Mezi základní tvary patří jednodřez, jednodřez s odkapovou plochou, jednosřez s oplachovou miskou na ovoce, jednodřez s oplachovou miskou na ovoce a odkapovou plochou, dvojdřez, rohový dřez …

Dřez Classic 1 1/2 B
Dřez Classic 1 1/2 B
Rohový dřez Angular
Rohový dřez Angular
Dřez Stylo 1B
Dřez Stylo 1B
Dřez Centroval 45
Dřez Centroval 45
Rohový dřez Cuadro
Rohový dřez Cuadro
Dřez Cuadro 60
Dřez Cuadro 60
Dřez s odkapem
Dřez s odkapem
Dřez Princess
Dřez Princess
Dřez Universal 1B
Dřez Universal 1B
Dvojdřez
Dvojdřez

Několik dobrých důvodů pro použití nerezové oceli v domácnosti

  • nerezová ocel je hygienická, jedná se o tvrdý kovový povrch, na kterém bakterie přežívají s velkými obtížemi
  • nerezová ocel se snadno čistí, s minimální údržbou vypadá jako nová po mnoho desítek let
  • nerezová ocel je mechanicky odolná, je totiž odolná proti nárazům i obrušování
  • nerezová ocel obsahuje autoregenerační vrstvu

Autoregenerační vrstva na povrchu nerezové oceli

Nerezová ocel je v jednom ohledu naprosto jedinečná – stará se totiž o svou vlastní regeneraci. Díky slitinovým prvkům, které se v ní nacházejí, se na jejím povrchu vytváří tenká, transparentní „pasivní vrstva“. Pokud dojde k poškrábání nebo jiné formě poškození povrchu z nerezové oceli, tato pasivní vrstva, jejíž tloušťka je pouhých několik atomů, se za použití kyslíku ze vzduchu či vody okamžitě postará o nápravu. To je také důvodem, proč nerezová ocel zůstává lesklá po mnoho desítek let bez toho, aniž by byla ošetřena jakýmkoli nátěrem či jinou formou ochrany proti korozi.

Nerezová ocel CrNi 18 / 10

Kuchyňské dřezy jsou vyráběny z mnoha různých materiálů – dřevem počínaje a supermoderními kompozitními materiály konče. Nejoblíbenějším materiálem v dnešních kuchyních je nerezová ocel. Povšimněte si toho, že ne všechny nerezové dřezy jsou úplně stejné a že se nezabýváme pouze jejich vzhledem. První věc, na niž je nutné se zaměřit, je použitý poměr mezi chromem a niklem. Chrom zvyšuje míru pevnosti a odolnosti proti opotřebení a nerezové oceli takto dodává na lesku a tvrdosti. Nikl zase zvyšuje míru mechanické pevnosti a odolnosti proti nárazům. V případě špičkových dřezů z nerezové oceli je preferovaným poměrem 18 % chromu ku 10 % niklu ( 18 / 10 ). Takováto ocel je obvykle nazývána chirurgickou a vyznačuje se tím, že je neporézní, velmi hygienická, nerezavějící, žáruvzdorná a extrémně odolná. Tento nejlepší druh nerezové oceli standardně používají pouze špičkové firmy, které následně poskytují zákazníkům doživotní záruku na to, že se jejich dřezy z chirurgické oceli neroztříští, nezačnou odprýskávat a pochopitelně ani neprasknou. Poměr niklu a chrómu nicméně není důležitý jen s ohledem na odolnost materiálu. Některé nerezové dřezy vypadají po několik prvních dní nadmíru leskle, avšak brzy zkorodují, neboť použitý poměr niklu a chromu není úplně správný.

Síla plechu dřezu

Síla plechu z nerezové oceli je pravděpodobně tou nejdůležitější věcí, kterou byste měli při nákupu dřezu zkontrolovat. Čím je totiž vrstva oceli silnější, tím méně je náchylná ke vzniku korozních vrubů, ohybu, hluku, teplotních změn a poničení způsobených hrnci a pánvemi.

Technologie výroby dřezů nerezové oceli

Většina dřezů je vybavena reliéfními podpěrami nebo vaničkami, díky nimž je počet svarů a broušených částí, které mohou poškodit vzhled dřezu a zvýšit jeho cenu, snížen na minimum.

Povrchová úprava dřezů z nerezové oceli

Většina nerezových dřezů je vybavena aténovým leštěným povrchem. Tato elegantní povrchová úprava představuje odolný, snadno čistitelný, lesklý povrch, který je odolný vůči skvrnám způsobeným vodou a vodním kamenem. Při tvorbě saténového leštěného povrchu je prováděna řada manuálních a automatických brousicích úkonů, díky nimž je konečný design skutečně úchvatně lesklý.

Nerezové dřezy s texturovanou povrchovou úpravou

Nerezové dřezy jsou rovněž k dispozici s raženou nebo texturovanou povrchovou úpravou, která představuje atraktivní reliéfní vzorek na povrchu dřezu. Tyto exkluzivní povrchové úpravy jsou rovněž vyráběny za použití chirurgické oceli,
a tudíž si uchovávají veškeré vlastnosti typické pro nerezovou ocel 18 / 10. Nerezové dřezy s texturovaným povrchem mají zvýšenou odolnost proti mechanickému poškození. U dřezů s tkanou strukturou se můžete běžně setkat s označením …

  • Dekor ( Linen ) – tkaná struktura hrubá
  • Mikrodekor ( Mikrolinen ) – tkaná struktura jemná

Linen
Linen
Mikrolinen
Mikrolinen

Rychlý kontakt

Email: info@supersektor.cz

Tel: +420 736 481 121